• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/tabusalcom?ref=hl
  • https://twitter.com/tabusal
Tuanna Güzel
Dünya Dostluk Günü/ Mutasyon
03/07/2025
 
 
Yanılmıyorsam sekiz senedir tanışıyoruz. 
Aynı okulda görev yapıyorduk, kişiliği o kadar büyüleyici ki hiç ayrılmadık melek öğretmenimden. 
Kimsenin arkasından en ufak konuştuğunu görmedim ve çok sağlam bir dili var, yani yanında bir sır bıraktığında bir ömür saklı kalır. 
 
Sırtımı yaslarken düşmeyeceğimi biliyorum. 
 
Nitekim bunu bilmek güven vericidir. Sıklıkla görüşüyor, aile dostu olduk iki aile olarak. Meğer yıllardır çetin sorunları var. Tam bir cehennemin içinde azap çekiyor ama bir gün olsun ağzından çıkmaması beni şok etti. Oysa en kötü günümüzde konuştuk, hep teselli oldu. Ağlama duvarımız oldu Hülya öğretmenim. 
 
Ah ne çok güçlü bir kadın!!!! Doğru ya güç nedir? 
 
Bıcak kemiğe dayanınca öğreniyorum ki neler neler çekiyormuş ailesel sorunlarında. Elbette gördüğüm kadar zaten rahat olmadığını biliyordum. 
 
Bugün hiç iyi değil, çetin süreçten geçiyor. Bana ihtiyacı var biliyorum ve ben yetersiz kalıyorum. İnsan bu dönemlerinde kırılgandır. Bir dostun varlığı az bir nefes, yüreklendirmedir. Keşke bu günlerde insan insana tam teşekküllü sahip çıkabilse ama maddi ama manevi. 
 
Anladım ki görevimi yapmıyorum, hatta ihmal ediyorum. Bizde rahat olmadığımız için fakat yine de bu mazeret mi hiç bilmiyorum. 
...................................................
 
Dün dünya dostluk gününde çok uzundur görüşmediğim arkadaşımı aradım. Uzaklaşıyoruz ister istemez, unutuyoruz. Araya herkesin daldığı yaşama giriyor. Duygular, düşünceler, inançların aşınmasından deformize oluyoruz. 
 
Zor günlerimin musahibiydi. İtirasız, sorgusuz. 
 
Her ne kadar değişme uğrasak da bu kutlamayı her zaman hak ettiğini biliyorum. Günü kutladım. 
 
Evet şunu çok net gördüm çok değişmişiz, kimse eski kimse değil. Hatta ülke gündeminde de bana karşı acımasız oldu. 
Olsun dedim kendi kendime. Artıları, eksikerinden çok daha fazlaydı geçmişte. Minnet ile kadirşinaslıkla kutladım. Kutlarım da. ( Bir fincan kahve içmişliğimizin hatırını da kutsarım)
 
İnsan değişir, insandır çünkü. Yaşama çarpıyoruz, çok çetin olan varoluşa çarpıyoruz yani insana çarpıyoruz. Mutasyona uğramak gayet tabi bir durum. 
 
Önemli olan hiç unutmamaktır. Yaptığımız güzel bir davranış varsa, şimdiki sana değildir. Birlikte iyi zamanların ve zorlu zamanların hatırıdır. Dolasıyla da acımasız olmak istemem. 
 
...........................
 
Bugün Hülya Öğretmenim için bir şeyler yapmak istiyorum.
Aslında bizde huzurlu değiliz ev sahibi yüzünden. Türkiye'deki ev sahipleri huzur vermiyor. Kiracılarını sömürüyor. Sistem çok suçlu ve herkes zorlu günlerini yaşıyor. Küçük büyük paralar enflasyona yetmiyor. Fakat hazin olan şu ki kıtlık döneminde kargaların leşlere saldırmasıdır. Ev sahipleri, kiracıların üstüne üstüne gidiyor. Birbirlerine bakarak yarışıyorlar. Evleri, arabaları, maaşları oluyor çoğunlukla. Şu durumu atlatıncaya kadar acımasız olmaları gerekmiyor. 
 
Küçük Prens kitabının yazarı Saint Exupery : " Kıtlık, ekmeğin paylaşılmasına yol açar. Ekmeğin paylaşılması ise ekmekten daha tatlıdır " der. İşte bu bilinç yok. 
 
Zor günlerde nasıl bir ahlaka sahip olduğumuz görülür. Ahlaksızlık ise normal görüldü mü korkunçtur. Bu normal görülüyor. O halde kim kime, dum duma... herkes birbirinin canına okusun. Doğrular ve yanlışlar yer değiştiriyor. 
..........................
 
Açıkçası ülke gündemi ve yönetimi, toplumu beni korkutuyor. 
 
Cadı avındayız, orta çağ hortladı. 
 
İnsanın hikayesi......


347 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

     15/07/2025 11:59

Çok daha kötü günler önümüzde bizleri bekliyor....
Abbasali Oğuz

Yazarın diğer yazıları

Deneme - 07/10/2025
Sen tek başınayken ve biriyleyken ama kendine yakın ama kendine yakın olmayan, duygusal / fikirsel kendin misin? Birer ikişer çarpıştığında kendin misin?
Eylül - 21/09/2025
Düşümde bir filmin kurgusuyum bu gece
Saklanıyorum Ülkemde - 08/09/2025
Karanlık bütün derinliğiyle sakinlığiyle sım sıkı sarıyor. Kemiklerim gıcırdıyor, Temple Grandin' i anımsıyorum karanlık sıkıca sardığında.
Karşı Tarafta Olmak - 23/08/2025
toplumun yüzde on beşi içinde olmak kendimi özel hissettiriyor
Yazının Dili ve Neden Yazıyoruz - 28/07/2025
Fransız filozof Emil Cioran (1911-1995) vahşi ve sarsıcı güzellikte yirmiden fazla kitabın yazarıdır.
Boşluk - 25/07/2025
Boşluklar var diyor şair Her eksiklik birer boşluktur
Güzellik Başa Belaysa Dünya Bizi Kıskanır - 18/07/2025
Geri kalmış toplumlar, gösterişle yaşamı amaçlıyorlar.
Zaman Yolculuğu - 23/06/2025
Aramızda Kalsın - 02/06/2025
Günün en hoş ve huzurlu dilimi sabah vakitleridir. Alışkanlık edindiğim üzere heyecan ve mutlulukla hatta kaçıracakmışım...
 Devamı